ΑΤΤΙΚΗ - ΜΕΣΟΓΕΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ

Tα Μεσόγεια και η Λαυρεωτική  είναι οι περιοχές που καταλαμβάνουν το νοτιοανατολικό  τμήμα του νομού Αττικής με φυσικά όρια τον Υμηττό και την Πεντέλη. Εχουν να επιδείξουν σημαντικά ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία καθώς και αγροτικές δραστηριότητες όπως η καλλιέργεια του αμπελιού και της ελιάς που αποτέλεσαν τη βάση απ' όπου ξεκίνησε και αναπτύχθηκε η οικονομική , κοινωνική και πνευματική άνθηση της αρχαίας Αθήνας.

  Η εταιρία μας, τρίτης γενιάς οινοποιών (παππούς - εγγονός) δραστηριοποιείται στο χώρο παραγωγής κρασιών από το 1932 καλλιεργώντας την ποικιλία Σαββατιανό στους  ιδιόκτητους αμπελώνες μας στα Καλύβια Αττικής καθώς επίσης και με συνεργαζόμενους παραγωγούς από την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων και άλλων περιοχών.

 Με ιδρυτή τον παππού Δημήτρη, συνεχιστή τον πατέρα Ευάγγελο Αγγέλου και σήμερα τους αδελφούς Κώστα & Δημήτρη Αγγέλου η οινοποίηση των σταφυλιών της Μεσογείτικης γης της Αττικής  καθώς και διαφόρων αμπελουργικών περιοχών της Ελλάδας έγινε οικογενειακή μας παράδοση.

 Ξεκινώντας από το 1932 ,  ο παππούς Δημήτρης Αγγέλου με το παραδοσιακό πατητήρι που δεν έλειπε από τα περισσότερα μεσογείτικα σπίτια και που κάθε οινοποιητική περίοδο του χρόνου,  έμοιαζε με μια ατέλειωτη γιορτή παλεύοντας με τον χρόνο για να προλάβει ο κάθε παραγωγός να προμηθεύσει τον μούστο στις ταβέρνες και τα εστιατόρια της Αθήνας για την παραγωγή της χιλιοτραγουδισμένης ρετσίνας των Μεσογείων.

 IMAG0081Στη συνέχεια ο πατέρας Ευάγγελος Αγγέλου παίρνοντας την σκυτάλη του οινοπαραγωγού στις αρχές της δεκαετίας του 1970 εξοπλίζει το παλαιό  οινοποιείο με τα μηχανολογικά μέσα της εποχής υπηρετώντας  πάντα  την παραγωγή ποιοτικών κρασιών οινοποιώντας και άλλες ποικιλίες εκτός του Σαββατιανού.  

Από τις αρχές της δεκαετίας του 90 αρχίζει μια νέα εποχή, όπου ο  Κώστας και Δημήτρης Αγγέλου αλλάζοντας όλα τα δεδομένα με ότι πιο σύγχρονο μέσο υπάρχει στην εξέλιξη της οινοποιίας  και εφαρμόζοντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης κι επεξεργασίας έχουν να επιδείξουν οινικά αποτελέσματα που διακρίνονται ακόμα και στο εξωτερικό.

agelou alogo

Οινοποιείο Κερατέας

Αθηνάς 3
Τ.Κ. 19001  Κερατέα
ΤΗΛ : 22990 42130

NionΚατάστημα Νέας Ιωνίας

Υποκατάστημα
Νίγδης 12
Νέα Ιωνία 14233
Τηλ. 210 2711248

kalivia shop
Κατάστημα Καλυβίων

Κεντρικό
28ης Οκτωβρίου 30
Τ.Κ. 19010 Καλύβια
ΤΗΛ : 22990 48621

Κύλιση στην Αρχή