Τύπος : Οίνος Ερυθρός


Περιοχή: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη
Πελλοπόννησος
13,5 % vol.

Παραγωγή: 2013
Περιορισμένη παραγωγή 5.000 φιάλες 0,75 λιτ.ετησίως.

Ποικιλιακή σύνθεση :
50% Αγιωργίτικο-50% Cabernet Sauvignon

Οινοποίηση και Χαρακτηριστικά :

Κλασσική ερυθρά μέθοδος οινοποίησης με εκχυλίσεις 10 ημερών.

 Η χαμηλή στρεμματική απόδοση ( 700 κιλά/στρέμμα) με το ασβεστοαργiλούχο χώμα που κυριαρχεί στoν τόπο παραγωγής του σε υψόμετρο ( 650 μ.), δίνει στα σταφύλια  την δυνατότητα δημιουργίας ενός κρασιού πλούσιο σε σώμα και αρώματα που αναδεικνύονται και μετά την 12μηνη παραμονή του σε δρύινο βαρέλι. 

 Τα αρώματα που θα διακρίνει κανείς είναι αυτά της βανίλιας, ώριμων κόκκινων φρούτων με κυρίαρχο το βύσσινο και λεπτών μπαχαρικών.

 Στο στόμα χαρακτηρίζεται από ισορροπία, ωραία δομημένο σκελετό με υπέροχο φρούτο, ευγενικές τανίνες και ευχάριστη οξύτητα που υπόσχεται την καλή εξέλιξη πάντα στο φόντο του δρύινου βαρελιού. Κρασί που επιδέχεται παλαίωση σε συνθήκες κάβας .

 Συνοδέυει ευχάριστα κόκκινα κρεατικά ,κυνήγι και ώριμα κίτρινα τυριά 

 
Κύλιση στην Αρχή